Testimonials

Eerdere wetenschappers en beleidsmedewerkers met stressklachten en leerwensen hebben de volgende resultaten bereikt

  • Sandra voelde zich achter de ongeschreven regels aanrennen in de nieuwe cultuur van haar hoogleraarsfunctie. Zij heeft haar kalmte weer gevonden en leidt haar team nu haar eigen duidelijke koers. Ook haalt ze prestigieuze gelden binnen.
  • Esmee zag haar stresslevel teruggaan van 80% naar 20% en kan haar stress en kwaadheid makkelijker reguleren. Ze is een benaderbare leider en collega geworden. In zes weken!
  • Corieke voelde zich vaak bekritiseerd door haar collega. Inmiddels heeft ze ruimte, rust en vertrouwen gevonden in haar eigen behoeftes en kracht in haar werk. Ze blijft nu in haar huidige functie. 
  • Leonoor heeft lol en zelfvertrouwen in haar vergrote expertise in onderhandelen. Haar manager zag al dat ze goed was in haar werk. Maar in de praktijk werd er nauwelijks met haar mening rekening gehouden.  Door collega’s tijdens overleggen, door externen tijdens onderhandelingen. Tijdens coaching kreeg ze helder hoé ze graag zou willen durven zijn op haar werk – ook afgezet tegen hoe communicatie nu eenmaal werkt.  Het resulteerde in groot plezier en zelfvertrouwen in Leonoors werk, en ontzag en respect bij manager, collega’s en gesprekspartners.

Eerdere onderzoekers, docenten en beleidsmedewerkers vertellen over hun loopbaantraject

  • Corieke: Ik voelde dat ik in mijn huidige baan niet volledig tot mijn recht kwam, en dat een deel van het werk me (te) veel energie kostte. Daarom wilde ik graag nader onderzoeken wat mij wél energie geeft. Wanneer kom ik in een flow terecht? Hoe en in welke rol benut ik mijn kwaliteiten optimaal? Kan ik mijn kwaliteiten optimaal benutten in mijn huidige functie, of moet ik daarvoor op een andere plek zijn?

    Resultaat is dat ik helder heb waar ik uitblink en waar ik blij van word. ik voel me minder paniekerig en zodoende rustiger, omdat ik een veel duidelijker beeld van mezelf heb, en daardoor veel minder oordeel heb over mijn minder sterke punten (en meer waardering voor mijn sterke punten). Nu laat ik mij niet meer naar beneden trekken door mijn baan. Ik voel me autonomer en minder slachtoffer van mijn collega. Ik doe meer interessante taken. En ik heb meer energie doordat ik meer toekom aan kunst.

Karin:  Wat mij erg geholpen heeft is de frisse blik en openheid waarmee Jeanet vragen stelt. Hierdoor ben ik opnieuw gaan kijken en nadenken over dingen die ik geneigd ben zonder meer voor waar aan te nemen. In plaats van mij aanpassen aan de door mij veronderstelde verwachtingen van mijn mogelijk toekomstig werkgever, ben ik concreet gaan nadenken over wat ik van mijn toekomstig werkgever wil weten en wat ik vind dat zij van mij moeten weten.

Dit heeft geresulteerd in een veel actievere, maar ook krachtigere en meer zelfverzekerde houding, waarbij ik veel bewuster en beter bezig kon zijn met wie ik ben, wat ik kan en te bieden heb. En de baan……… die heb ik gekregen!”

Sandra: Voor mijn promotieonderzoek heb ik Jeanet ingeschakeld om mij te coachen met interpersoonlijke relaties en indirect met het assertiever worden in mijn baan. Ik vond het enorm fijn om mijn knelpunten met Jeanet te bespreken. Ze heeft oprecht interesse in je, heeft een natuurlijke rust over zich en weet een veilige en fijne sfeer te creëren zodat ik mij gehoord voelde en gemotiveerd raakte om samen met haar de knelpunten aan te pakken. Jeanet heeft een unieke en creatieve aanpak van knelpunten oplossen waar ik zeker assertiever van ben geworden. Niet alleen pak ik nu problemen aan in plaats van ze te ontwijken, ik heb ook betere methoden geleerd om interpersoonlijke problemen aan te pakken.

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is om terug te keren tot de rust, om daarin goed na te gaan: wat wil ik, waar heb ik behoefte aan en wat heb ik nodig van een ander? Deze rust werd ook vertaald naar de omgang met anderen, waar ik leerde om wel bij mijzelf te blijven en mijn emoties te accepteren, maar deze op een rustige en heldere manier te communiceren. Door dit te oefenen heb ik ook geleerd dat de ander hier beter op reageert dan op een beschuldiging of een ontwijking. Dit heeft zowel mij als persoon assertiever gemaakt, alsmede interpersoonlijke relaties verbeterd, en als resultaat had ik meer plezier in mijn werk!”

Wil jij dat ook? Plan een gesprek in en krijg helder wat je nú daarvoor kunt doen. Klik op de groene button en plan een gesprek met mij in – op weg naar zorgeloos slagen in je werk.

 

Zet de eerste stap