OVER JEANET

Geboren en getogen in Wageningen en na een tussenstop in Oslo besloot ik om Skandinavische taal- en letterkunde en Sociolinguïstiek te studeren aan de Universiteit Utrecht. Na mijn studie ben ik in deze provincie gebleven en ging ik als intercedent aan de slag bij Randstad. Ik genoot ervan om mensen aan het werk te helpen en heb dit pad dan ook vervolgd als loopbaanadviseur bij de Universiteit Utrecht en later in de re-integratiebranche. Ik volgde diverse vervolgopleidingen, zoals loopbaanadviseur, creatieve levensloopplanning, oplossingsgerichte communicatie en authentieke clownstechnieken.

In 1997 ging ik als zelfstandig coach aan de slag en bleef ik vooral in academia werken. In 2005 opende ik de deuren van mijn eigen praktijk Elders Loopbaan, een logische vervolgstap. Ik ondersteun onderzoekers met loopbaanvragen om in hun werk een succesvol en plezierig perspectief uit te werken. Wetenschappelijk onderzoekers zijn van nature gedreven vakmensen met weinig tijd om te reflecteren op hun loopbaan. Daarnaast moeten juist zij zich goed profileren om in aanmerking te komen voor doorstroom naar de schaarse hogere posities. En daar wringt het makkelijk tussen wens en werkelijkheid. Ik ben erin gespecialiseerd om juist deze vakmensen te helpen hun doelen te behalen en stel dan ook altijd de vraag: hoe ben jij met jouw persoonlijkheid optimaal in je werk? Zeker als je veel werkt vanuit je hoofd/ratio, tuin je er makkelijk in om al denkend oplossingen te zoeken.

Maar niet alle antwoorden en oplossingen liggen in je hoofd opgeslagen. Daarom is het zo belangrijk om eerst beter te verbinden met jezelf. De wijze waarop ik dat doe, verschilt per persoon. Bij de een is het belangrijk om situaties te ervaren, te beleven (denk aan rollenspel), de ander dient echt in beweging te komen (wandelen, buiten), de volgende heeft een voorkeur voor een dialoog en weer een ander krijgt inzicht door systemisch werk.

Mijn aanpak wordt betrokken, mild en praktisch gevonden.


Meest actuele artikelen:

Het is zover...

Aan het begin van de zomer is het zover: mijn website eldersloopbaan.nl gaat dan ververst de lucht in.:p:p Nu al is het zover, dat ik je toestemming opnieuw wil vragen dat ik jouw naam en emailadres bewaar en kan blijven gebruiken om je te...

Lees meer >>