"Man, wou je óok dat dat hele werk zoeken gemakkelijker was?! Het is sowieso al vervelend om weer zelf al die moeite te moeten doen, toch?! Dan moet je zeker weer je sterke en zwakke kanten op een rijtje hebben en wat je competenties zijn en je transferrable skills kennen. Dan moet je je cv bijwerken en een sollicitatiebrief schrijven. En vacatures zoeken…! Reuze deprimerend. En het is zo vervelend dat je dan moet concurreren. En je moet jezelf verkopen. Hoe kan ik bewijzen dat ik de beste ben voor deze baan? Ik kàn wel veel. Maar misschien kan ik nog wel meer dan zij precies bedacht hebben…! En ik wil trouwens ook wel normale collega’s en uitzicht op een vaste baan. Maar dat zal wel niet kunnen."

Wil jij dus meer dan zomaar een baan? Wil je bijvoorbeeld werken bij een organisatie waar je trots op bent om wat die voor elkaar krijgt in de wereld? Wil jij meer ruimte voor jouw initiatieven en dromen in je werk? Wil jij resultaten creëren voor een baas waar je zelf warm voor loopt?

Blijf niet zitten nadenken over wat je wilt en of het allemaal wel zal gaan lukken. Daarmee kom je er niet.

Ga erop af! Ga met mensen praten, ga verkennen hoe er elders gewerkt wordt. Ga ervaren òf je daar wel zou willen werken. Verbreed je blik.

Wil je meer weten over hoe jij nu wel werk vindt dat heel goed bij je hart en verstand past?

Karin:
"Jeanet heeft mij geholpen met de voorbereidingen van een sollicitatiegesprek.

Wat mij erg geholpen heeft is de frisse blik en openheid waarmee Jeanet vragen stelt.

Hierdoor ben ik opnieuw gaan kijken en nadenken over dingen die ik geneigd ben zonder meer voor waar aan te nemen.

In plaats van mij aanpassen aan de door mij veronderstelde verwachtingen van mijn mogelijk toekomstig werkgever, ben ik concreet gaan nadenken over wat ik van mijn toekomstig werkgever wil weten en wat ik vind dat zij van mij moeten weten.

Dit heeft geresulteerd in een veel actievere, maar ook krachtigere en meer zelfverzekerde houding, waarbij ik veel bewuster en beter bezig kon zijn met wie ik ben, wat ik kan en te bieden heb.

En de baan……… die heb ik gekregen
!"

Meer weten? Klik hier voor een ja-ik-wil-werk-dat-bij-mijn-hart-past-gesprek.

Meest actuele artikelen:

Het is zover...

Aan het begin van de zomer is het zover: mijn website eldersloopbaan.nl gaat dan ververst de lucht in.:p:p Nu al is het zover, dat ik je toestemming opnieuw wil vragen dat ik jouw naam en emailadres bewaar en kan blijven gebruiken om je te...

Lees meer >>